در مقاله پیش رو قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که سازه چادری دو لایه چطور باعث ایجاد سقفی با قابلیت عایقبندی حرارتی میشود؟
امروزه ساخت بناهای مدرن و زیبا که با سرعت بالا اجرا میشوند؛ مدنظر کارفرمایان میباشد. انتخاب سازه پارچه ای بعنوان سقف یکی از بهترین انتخابها برای نیل به این هدف میباشد.
سازه چادری بدلیل سبکی، انعطاف در ایجاد فرمهای مدرن؛ و شفافیت گسترش زیادی پیدا کردند. این سازه ها در ایجاد ساختمانهایی با عملکردهای متفاوت ازجمله اداری، تجاری، ورزشی، هتل و…. یا بشکل آلاچیق در فضاهای شهری و عمومی نقش بسزایی داشتهاند.
نکتهای که همواره ذهن طراحان و مهندسین را مشغول کرده و باعث طرح سوالات این چنینی میشود که..
آیا سازه چادری جوابگوی نیاز ساختمانها در هر شرایط آب و هوایی (اقلیمهای بسیار سرد یا اقلیم های بسیار گرم) میباشد؟
آیا سازه کششی با ابعاد بزرگ به اتلاف انرژی میافزاید؟
سازه پارچه ای برای حل مشکل هدر رفت انرژی چه راه حلی ارائه میدهد؟
تیم فنی و مهندسی شرکت آسمانه با ارائه نسل جدیدی از سازه غشایی هوابند به این دغدغه مهندسین پایان داده است.
برای شفافیت موضوع؛ به تعریفی از عایق حرارتی، ویژگیهای یک عایق مناسب، ویژگی جنس پارچههای سازه غشایی و تاثیرات این ویژگیها بر هوابندی؛ میپردازیم.
تعریفی از عایق حرارتی
عایق حرارتی به پوششی اطلاق میشود که از انتقال حرارت و گرما از یک فضا به فضای دیگر جلوگیری میکند. جابجایی گرما از فضای گرم به فضای سرد است، از این رو برای جلوگیری از حرکت گرما به مکان سرد ملزم به استفاده از عایقهای حرارتی میشویم. عایق حرارتی در مکانهای مختلف استفاده میشود، از جمله دیوارها، سقف و کف ساختمان…
هنگامیکه درجه حرارت فضای پیرامون متعادل باشد افراد احساس آرامش بیشتری دارند و براحتی به فعالیتهای روزانه میپردازند. عایقکاری، فضای مدنظر را در زمستان گرم و در تابستان خنک نگه میدارد و به رفاه حرارتی منجر میشود.
تهیه و نصب عایق حرارتی در مرحله نخست مطمئناً بسیار هزینه بردار هست، اما در طول سالیان متمادی به صرفه جویی در هزینهها منجر شده و صرفه اقتصادی بسیاری در پی خواهد داشت.
در نهایت پوشش قسمتهای مختلف با عایق حرارتی یا استفاده از سازه چادری دو لایه آسمانه با داشتن ویژگی هوابندی به صرفه جویی 50 درصدی انرژی و مصرف سوخت منجر میشود.
انتخاب صحیح یک عایق حرارتی با در نظرگرفتن دمای محیط و شرایط آب و هوایی صورت میگیرد. ضخامت عایق باید بگونهای باشد که با کمترین میزان ممکن بتواند اتلاف انرژی را کاهش دهد.
بهترین عایق حرارتی دارای چه ویژگیهایی است؟
- مقاومت در برابر عوامل میکروبی و قارچی و کپک
- مقاومت در برابر نم و جذب رطوبت
- مقاومت فشاری ایدهآل
- استقامت و تحمل در مواجه با اشعه ماورای بنفش
- خنثی بودناز نظر شیمیایی و عدم واکنش با عوامل خارجی
- چروک و جمع نشدن در مقابل گرمای زیاد وحرارت
- چگالی مناسب
- طول عمر بالا و مفید
- داشتن مقاومت حرارتی بالا
الیاف مصنوعی با منشاء شیمیایی شامل موارد زیر هستند:
پلی استر، پلی آمید، پلی پروپیلن، پلی اتیلن، آکریلیک ، مداکریلیک
جنس پارچههای استفاده شده در سازه پارچه ای آسمانه از الیاف پلی استر با روکش PVC انتخاب شده است که مهمترین ویژگیهای آن شامل این موارد میباشد: سبک، بادوام، بهداشتی و ضد آلرژی، قابل شستشو با دست و ماشین، عدم جذب رطوبت، بو نمیگیرد، الیافش در هم نمیپیچد.
اصلیترین ویژگیهای پارچه PVC
پارچههای PVC شاخصههای منحصر بفردی را دارند که سبب تفاوت آنها از سایر مدل پارچهها میشود. به همین علت از این پارچهها در کاربردهای مهم و خاص استفاده میشود. مهمترین ویژگیهای پارچه PVC به شرح زیر است:
- پارچه با روکش پیویسی دارای تنش گسیختگی بسیار کمتری است.
- پارچه در مواقعی که وزش باد زیاد است، دارای تنش کششی کمتری میباشد.
- روکش PVC به لحاظ داشتن خاصیت ضد آب بودن، از الیاف پلی استر سازه پارچه ای در مقابل آلودگیها محافظت میکند.
- این پوشش PVC، سطحی را بر روی پارچه ایجاد میکند که بتوان براحتی آن را تمیز نمود.
پیشنهاد میشود برای مشاهده مشخصات فنی این نوع از پارچه ها به صفحه غشاء PVC در سازه پارچه ای مراجعه بفرمائید
تیم فنی و مهندسی آسمانه با ایجاد سازه چادری دو لایه و ایجاد یک فضای پر از هوا به هدف خود مبنی بر ایجاد سقفی هوابند دست یافته است. نکته حائز اهمیت اینجاست که فاصله بین دو تا لایه سازه چادری کاملا آب بندی میشود. این مدل از سقفها نسبت به سایر موارد مشابه بسیار سبکتر هستند. با عایقبندی سقف که بوسیله دولایه سازه غشایی ایجاد میشود ؛یکی از بروز ترین سقفها برای اقلیم های بسیار سرد و بسیار گرم طراحی شده است.
شرکت آسمانه با اجرای چندین پروژه؛ این طراحی را به مرحله اجرا رسانده است