هدف از نصب سقف جمع شونده :
طراحی سایبان های برقی ساختمان اداری شرکت لایف برد پارسه واقع در خیابان ویلا ، برای ایجاد فضایی مسقف با متراژ حدود 350 متر مربع با کاربری سالن اجتماعات بوده است .ایده اولیه استفاده از سقفهای متحرک و سازه های چادری این پروژه توسط شرکت لایف برد سازه (جناب آقای مهندس قانع فرد و سرکارخانم مهندس سوهانی ) مطرح گردید. طراحی سازه های چادری و سقف متحرک در اواخرسال 1394 انجام شد و مراحل ساخت و نصب آن در تابستان سال 1395 به پایان رسید . در این پروژه برای هوابندی سالن در محیط آن از سیستم شیشه های اسلایدینگ استفاده شده است .
پوشش متراژ بالای سقف متحرک و وجود فقط سه ستون در وسط سالن و استفاده از ریل هایی با طول بلند از مشخصه های خاص سقف های متحرک این پروژه می باشند .
معرفی حالت و مشخصات سایبان برقی :
ابعاد پلان تحت پوشش سایبان های برقی 15 متر (در جهت عرض دهانه ها) و 22 متر (در جهت طول ریل ها) می باشد که با توجه به پلان ستون گذاری اصلی سازه طبقات پایینی ساختمان ، به دو قسمت 15 متر در 9 متر و 15 متر در 13 متر تقسیم شد ، با این تقسیم بندی سازه نگهدارنده بیس مشترک ( ستون های میانی ) سایبان های برقی از طرف شرق 9 متر و از سمت غرب 13 متر در پلان مورد نظر قرار داده شد . با توجه به سطح وسیع پوشش سالن بوسیله سایبان های متحرک و استفاده از یک ردیف ستون میانی در وسط سالن اجتماعات ، طراحیه کلیه سقف های متحرک با ریل هایی با طول بلند انجام شد که البته با دستک های لوله ای و سیستم کابلی در نظر گرفته شده در قسمت بالایی ریلها و پارچه ها ، همه ریل های سقفهای متحرک در دو نقطه از طول بار برشان مهار گردیدند.
سقف متحرک این سالن به صورت دو شیب در نظر گرفته شده بطوریکه پارچه ی تاشونده این دو سیستم متحرک که در قسمت اوج شیب سقف کار گذاشته شده، بصورت دو طرفه جمع و باز میشوند . کل عرض تحت پوشش 15 متر میباشد که در هر وجه ، سه سایبان برقی مجزا با عرض دهانه های 6 و 3 متر تعبیه شده است ، یک سایبان برقی با عرض دهانه 3 متر در میان دو سایبان برقی با عرض دهانه 6 متر . طول ریل های سایبان های متحرک در قسمت شرقی سالن 9 متر و در قسمت غربی 12.5 متر می باشد .
غشای PVC بکار رفته در این سقفهای اتوماتیک به رنگ سفید و محصول شرکت مهلر آلمان میباشد .
هر یک از سقفهای اتوماتیک برقی توسط موتور سامفی ، ساخت کشور فرانسه که در انتهای ریلها کار گذاشته شده سقف را به سهولت و با کمترین صدا توسط ریموت کنترل دستی تک کاناله باز و بسته می نماید .
به منظور محافظت و افزایش طول عمر غشای PVC این سقفهای متحرک از ورقهای فلزی ای که در قسمت انتهای ریلهای آلومینیومی سقف اتوماتیک نصب میشوند استفاده شده است ، این ورقهای فلزی با جلوگیری از نشست گرد و خاک ، تابش نور آفتاب، ممانعت از نشست برف و یخ زدگی ، بر روی پارچه جمع شده سایبان برقی ، طول عمر بیشتر غشاء PVC را فراهم میسازد .
زمان بندی مراحل طراحی ، ساخت و نصب پروژه :
طراحی این سقف متحرک با تبادل نظر با کارفرمای محترم و اندازه برداری محل پروژه و در نظر گرفتن کلیه محدودیت های سازه ای موجود ساختمان در مدت 12 روز انجام پذیرفت ، ساخت سازه های فولادی و نگهدارنده سایبان های برقی توسط شرکت سایه روشن پس از آماده سازی بیس پلیت های مورد نیاز از طرف کارفرما طی 18 روز ، به پایان رسید .
بعد از مرحله و پروسه ی صف تولید و نوبت پروژه ها ساخت سقف های متحرک طی 21 روز در کارخانه انجام شد و نهایتا در مدت 17 روز نصب سایبان های برقی به پایان رسید و آماده ی بهره برداری گردید.
ساختار فولادی ویژه پروژه:
با توجه به ابعاد سازه و جلوگیری از حرکت های جانبی سازه تحت بار های وارده ، مهار جانبی سازه بوسیله بادبند هایی با سیستم راد در سازه به شکلی خاص طراحی گردید ، نقطه اتصال پیچ و مهره راد در قسمت تیر به ستون از ورق 50 میلی متری با برش CNC می باشد که به شکل ترکیبی جذابی اجرا شده است .
در قسمت اتصال دستک های لوله ای و کابل های فولادی به سازه نیز پلیت هایی با ظاهری متفاوت و یکپارچه در نظر گرفته شده که به صورت حلقه هایی از تیر اصلی عبور داده شده اند و نقطه مهار دستک ها و کابل ها می باشند.
سر ستون های میانی سازه های متحرک نیز بصورت مخروطی و دکوراتیو اجرا شده اند .
هماهنگی های معماری سقف جمع شونده با وضع موجود پروژه :
استفاده از سیستم شیشه های اسلایدینگ با تم رنگی سیاه به جهت هوابندی و تعبیه باز شو های سالن اجتماعات ، تصمیم مناسبی در راستای ایجاد محیطی جذاب برای کاربری مورد نظر بود .
نحوه خروج و هدایت آب باران :
جمع آوری آب باران کلیه سایبان های برقی توسط مقطع آلومینیومی که در قسمت شرق روی تیر های فولادی قرار گرفته و در قسمت غرب بصورت آویزان از ریل های سایبان های برقی اجرا شده است انجام می شود . در قسمت شرق لوله های خروجی اب باران از داخل ستون های فولادی عبور داده شده اند و نهایتا به مجاریه تعبیه شده در زیر کف ترمو وود هدایت می شوند .
در قسمت غرب آب باران از لوله های فولادی اکسپوز که به صورت خاصی طراحی گشته ، خارج و توسط زنجیر های دکوراتیو آویز از لوله های فولادی بصورت ریزشی به روی کانال های زیر کف ترمو وود هدایت می شود .
پوشش رنک سازه به لحاظ هماهنگی با طرح معماری پروژه :
پوشش رنگ سازه ی آلومینیومی سقف متحرک این پروژه نیز با بهره گیری از تکنولوژی رنگ پودری الکترواستاتیک با توجه
به نظر مشترک تیم ما و کارفرما به رنگ کد رال 9016 انجام پذیرفت. رنگ سازه فولادی نیز سفید می باشد .
سیستم روشنایی :
بر روی پروفیلهای آلومینیومی زیر پارچه های PVC سقف اتوماتیک ( که اصطلاح فنی ما تیغه میانی است) در داخل حباب های استوانه ای شکل از چراغ های SMD ایی استفاده گردیده که روشنایی فضای زیر سقف های متحرک را تامین و زیبایی سقف ها را دوچندان مینماید.